Kuczak barbecue


kurczak barbecue

Czasami trzeba zrobić coś szybko, w dużej ilości i zadowolić gusta wielu osób na raz. Jeśli tak, to mogę powiedzieć, że ten przepis na pewno się sprawdzi :)

Składniki (6 porcji)

  • 9-10 sztuk pałek z kurczaka lub podudzi
  • pół szklanki sosu Barbecue
  • łyżka octu
  • łyżka słodkiej papryki
  • łyżeczka pieprzu
  • 1 duża cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 6-8 korniszonów

Sos mieszamy z octem, słodką papryką oraz pieprzem. Przygotowaną marynatą pokrywamy kurczaka i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę (lub do czasu przygotowania, na przykład wieczorem).

Paprykę kroimy w paski, cebulę w pióra, a korniszony w grube plastry.

Dużą, głęboką blaszkę wykładamy folią aluminiową. Kładziemy na niej kurczaka oraz pokrojone warzywa.

Pieczemy ok. 90 minut w temperaturze 200C, bez termoobiegu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s