Lemoniada arbuzowa


Mój ulubiony wariant lemoniady :)

Składniki:

  • 3 cytryny
  • 4 płaskie łyżki brązowego cukru ( osobiście wolę dość kwaśną lemoniadę, więc może być potrzebne trochę więcej)
  • 0,7l wody
  • ćwiartka małego arbuza
  • listki mięty

Cytryny wyciskamy. Arbuza miksujemy w blenderze i filtrujemy sok. Łączymy soki, uzupełniamy wodą. Dodajemy cukier do smaku. Wrzucamy listki mięty i wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS, ZOBACZ KONIECZNIE RÓWNIEŻ:

FRAPPE

Reklamy

One thought on “Lemoniada arbuzowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s