Ekspresowy indyk z bazylią


W chwilach decydujących, w których osiąga się pewną czystość istnienia, człowiek pożąda smaków najprostszych.

Im częściej przyrządzam mięsa tym częściej zauważam, że aby doprawić mięso nie potrzeba więcej jak sól i pieprz (no. chyba, że to marynata).

Składniki:

  • filet z piersi indyka
  • sól, pieprz
  • listki świeżej bazylii

Mięso rozcinamy wzdłuż i delikatnie rozbijamy. Obsypujemy solą i pieprzem. Bazylię siekamy nieprzesadnie drobno, układamy na wierzchu każdej porcji. Grillujemy lub pieczemy (cienkim porcjom mięsa wystarczy ok. 20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku, na rozgrzanym grillu czas zmniejsza się do kilku minut).

JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS, ZOBACZ KONIECZNIE RÓWNIEŻ:

SZPARAGOWE ROLADKI 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s