Krem serowo-brokułowy


Można powiedzieć, że ta propozycja to klasyka. Do tego, jak wiadomo, zupy są raczej niewymagającymi daniami. Łącząc klasykę i prostotę, kremu serowo-brokułowego nie mogło oczywiście zabraknąć, zarówno w moim codziennym menu, jak i na blogu (co w zasadzie się pokrywa).

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 500ml wywaru z warzyw (przepis TUTAJ)
  • 1 marchewka
  • 1 ziemniak
  • 100g serka topionego śmietankowego
  • sól, pieprz

Wywar z warzyw przecedzamy dla uzyskania klarownego bulionu. Marchew kroimy w plastry, ziemniaka w kostkę i dodajemy do bulionu. Gdy warzywa ugotują się, dodajemy różyczki brokuła i gotujemy, aż będzie bardzo miękki. Następnie dodajemy serek topiony i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Można kilka ugotowanych różyczek odłożyć, by  dodać do zupy lub ją udekorować.

JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS, ZOBACZ KONIECZNIE RÓWNIEŻ:

KREM ZE SŁODKIEJ KUKURYDZY

Krem ze słodkiej kukurydzy

Reklamy

One thought on “Krem serowo-brokułowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s