Zapiekana przekąska z selerem naciowym


Na ciekawe śniadanie albo lekki obiad. Śladowe ilości tłuszczu i dużo smaków :)

Składniki (2 porcje): 

  • 3-4 łodygi selera naciowego

    Przed zapiekaniem – zawinięte łodygi selera z dymką i szczypiorem

  • 6-8 plastrów szynki
  • opakowanie twarożku z ziołami
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • cebula dymka ze szczypiorem
  • sól, pieprz, parmezan

Łodygi selera kroimy na dwie albo trzy części, w zależności od średnicy/szerokości naczynia do zapiekania. Zawijamy je w plastry szynki i układamy w naczyniu. Dymkę oraz szczypior siekamy, posypujemy ruloniki, doprawiamy solą i pieprzem. Jogurt mieszamy z twarożkiem i polewamy resztę dania. Porządnie posypujemy parmezanem. Pieczemy pod grillem lub na termoobiegu aż wierzchnia warstwa zrobi się złocista i chrupka.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s