Tosty tricolore


Każdy z nas zna wieczorne napady głodu. Oto jeden z jego efektów :)

Składniki:

  • 10 kromek chleba pszennego
  • 10 plastrów sera z bazyliowym pesto*
  • oliwa z oliwek
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 30g majonezu
  • łyżka startego parmezanu
  • odrobina curry ( i kurkumy, jeżeli chcemy, by sos był bardziej żółty)
  • pieprz

Piekarnik ustawiamy na 210C z termoobiegiem. Kromki chleba gęsto skrapiamy oliwą, na każdej układamy plaster sera i dość cienki plaster pomidora. Pieczemy ok. 15 minut.

Jogurt, majonez, parmezan, curry i pieprz mieszamy aż sos będzie gładki. Polewamy nim upieczone tosty

 

* Zielony kolor można również uzyskać miksując startą mozzarellę lub inny ser ze świeżymi ziołami. Najintensywniejszą barwę uzyskamy miksując bazylię i świeży szpinak. Nie ma potrzeby dodawania barwników.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s